aecop, aecop catalunya, events, tallers

RESUM DEL TALLER DE COACHING ontològic i SISTÈMIC

Aquesta setmana hem tingut la sort de comptar amb la facilitació d’aquest interessant taller per part de Stefania Stiscia, fundadora de Artlider, a més de sòcia de AECOP.
Taller vivencial, útil, pràctic i amè. Les diferents dinàmiques viscudes en primera persona combinades amb les experiències reals experimentades a casa del client van donar lloc a prendre consciència de:
 

  • Com influeix els que ens diem a nosaltres mateix @ s, aquest diàleg intern, a l’hora de relacionar-nos amb nosaltres i els altres.
  • La relació entre pensament, sentiment i acció com a vasos comunicants. I de manera similar, tot i que el taller es centrés en el poder del llenguatge, la relació entre llenguatge, cos i emocions.
  • La importància d’entendre el propi Coach, “què em passa a mi” per poder entendre al client “què li passa al client?”
  • La importància del llenguatge, primer per “comprendre” i posteriorment per “transformar”.
  • El fet de tenir en compte l’Organització com un sistema, com les persones es relacionen amb les altres i amb el conjunt del sistema.
  • L’habilitat del Coach per sortejar els “trenquis”, desmuntar creences que de vegades no tenen ni tan sols a veure amb l’impacte en els resultats i el propòsit del procés de coaching.
  • Discriminar, utilitzant un lèxic ontològic, entre les “afirmacions” i les “interpretacions” del que anomenem realitat. Hem d’aprendre a conversar des dels fets, les afirmacions.
  • Treballar com coaches una actitud cap al client “potenciadora” en contraposició a una actitud que ens “limita”.
  • Donar-nos compte com coaches del que “ressona” quan escoltem al client i com utilitzem el que està succeint per posar-lo al servei del client per tal d’ampliar la seva mirada i ajudar a generar nous escenaris

Dues hores en què vam ser testimonis del poder del llenguatge, de com el llenguatge construeix realitats i de com, a vegades, projectem el que ens passa a nosaltres per no saber dissociar del procés. Moltes gràcies a Stefania pel seu temps, generositat i professionalitat en compartir la seva experiència amb nosaltres.
Aprofitem per recordar-vos que el proper 10 de febrer tenim reunió de comissions a les 19 h i que el dia 25 de febrer combinarem una interessant conferència amb una sessió de intervisió Aecop Excel·lent.
Gràcies i fins al pròxim esdeveniment.
La junta directiva de Aecop Catalunya.

Els comentaris estan tancats