aecop, aecop catalunya, cellers, events

Resum del 17è Celler Aecop Catalunya

Aquesta passada setmana vam celebrar el 17 Celler Aecop Catalunya. En aquesta ocasió en un format conversacional amb la participació de Jaume Gurt, qui actualment s’ocupa del Desenvolupament de persones i és Director d’Organització en Schisbted, i Jesús Martínez Bustos, President de Aecop Catalunya, qui va saber guiar la conversa perquè el resultat de això fos commoure’ns i prendre consciència de què podem fer com coaches (persones).

resumen-del-17o-celler-aecop-catalunya

Jaume, a més, ha publicat recentment el llibre “Dissenya el teu futur”, en el qual fa extensiu moltes de les perles que es van poder portar tots i totes aquells i aquelles que participem en aquest fantàstic Celler. Així i tot, al final d’aquest breu resum et avançarem una mica més del propòsit del llibre i en què et pot ser d’utilitat.

La conversa no va deixar indiferent a ningú i aquí et deixarem alguns de les reflexions que no van passar desapercebudes:

1.- En primer lloc, el marc organitzatiu actual, on la tecnologia cada vegada està més present en les nostres vides, laboral i personal, i com ens està afectant. La nostra comesa és saber utilitzar aquest recurs en nom als nostres objectius personals i organitzacionals, ja que se’ns representa com un aliat o com un “dimoni”.

2.- El paper que juga en les noves organitzacions la Generació Z, més enllà dels millennials, nascuts entre el 1992- 2010. La seva particularitat: nadius digitals amb una mentalitat fonamentada en el “gaudir sense tenir”, que es preocupen pel medi ambient, per compartir i el que busquen en les organitzacions és posar en valor la seva vocació més enllà del reconeixement. Necessiten sentir els projectes, que el que es fa té “ànima”, i tot això conciliable i ecològic amb la vida personal.

3.- L’objectiu: “Posar a les persones en el centre”. Jaume ens va donar testimonis basats en la seva experiència de com quan posem a la persona com a protagonista, quan és escoltada, quan passes del “ordeno l’vull” passen coses que són favorables per a tothom. Es tracta del que “ja sabem” i que “no fem”: donar poder a la persona, dotar-la de compromís i responsabilitat. Per la seva experiència narrava situacions en què quan poses a la persona al centre i potències seus punts forts la intensitat en els conflictes es redueixen.

4.- Redefinir el paper dels departaments de RRHH, “els guardians de la cultura de la companyia” com a part dinamitzadora en el canvi cultural. Cal anar més enllà de la contractació, les relacions laborals i els acomiadaments. Hem de passar d’organitzacions de poder a organitzacions autogestionades. Maduresa.

5.- L’ús i cura de les paraules com a generadores de realitat. Quan practiques l’agraïment sincer, el reconeixement i parles a les persones amb amor, aconsegueixes infinites coses.

6.- El paper del coach executiu. Jaume ens explicava la seva experiència d’haver comptat amb l’acompanyament de 5 o 6 coaches sempre externs i com havien contribuït positivament en la seva organització. El plantejava com un “regal” als seus col·laboradors, independentment de la seva posició en l’organigrama.

La “conversa” va comptar amb moltíssimes anècdotes i pràctiques d’èxit que et permetien constatar que polítiques centrades en les persones i la seva cura repercutien positivament en tota l’organització: comptar amb coaches, regalar el “eneagrama”, habilitar una sala de meditació i ioga en l’organització …

I com vau ser molts els que vau preguntar pel llibre de Jaume aquí us deixem una línies dels temes qua aborda, així com a on anirà destinat els diners de la venda del mateix. El propòsit del llibre és ajudar els lectors a pensar i a prendre decisions per a la pròpia realització personal i professional, intentant obrir noves perspectives de reflexió. El llibre es desglossa en 5 parts:
disena-tu-futuro
1./el món laboral del futur. Segons la visió de l’autor basada en informes recollits en els últims anys que parlen sobre tecnologia, la nova generació Z, la internet de les coses, … Recentment s’ha publicat un informe de Davos que reflecteix molts d’aquests conceptes, la disrupció que crearà en el mercat laboral i com afectarà a les persones.

2. / ets amo del teu destí. Compte com la part humana dins de l’empresa cobra una importància clau i comparteix la seva experiència viscuda en InfoJobs, així com el valor del treball de la fundació Claudio taronger i tot el programa SAT, el coaching, ….

3 / tu ets la clau. Ofereix quatre elements que jo considero important per afrontar les transformacions que el món empresarial patirà i t’ofereix un camí que sota la mirada de l’autor pot ajudar-te

4./pequeños jocs per créixer. Presenta exercicis simples que poden ajudar-te en aquest camí.

5./testimonios. La veu de persones que han viscut aquest camí, així com 10 empreses de sectors molt diferents que estan tots en el mateix caminar, cadascun amb la seva forma, però amb un mateix destí.

Tots els diners que es reculli va destinat a projectes socials al Nepal, d’una banda, la casa de nens i nenes http://sanghaactiva.com/2016/08/los-chicos-se-nos-hacen-mayores/ i per altra banda, el projecte de reconstrucció del poble de Manka http://sanghaactiva.com/2015/09/trabajos-realizados-en-mankha/

Aquí us deixem alguns testimonis del que va ser aquesta trobada.

Rep una salutació des de la Junta Directiva de Aecop Catalunya.

Jaume Farran “el testimoni de Jaume Gurt m’ha semblat molt interessant perquè demostra que la rendibilitat de les empreses no està renyida amb el desenvolupament de les persones que les componen”
Ivan García “Travessar els passadissos de” La camarga “a la recerca de respostes, només pot conduir a una experiència vital, com la que l’altre dia vau oferir des AECOP … anècdotes de transformació, inquietuds reflectides en preguntes, preguntes reflectides en sensacions, tot això vaig poder trobar-lo en aquell local, culminant les expectatives que s’havien generat en la meva ment ”
Manuel Abad “Era la primera vegada que iva a un Celler i va superar les meves expectatives. Escoltar a Jaume explicar les seves experiències amb aquesta naturalitat, com si res, em va resultar reconfortant. Cal molta valentia per defensar seriosament, enmig de la selva, el poder de l’amor ”

Deixa un comentari