coaching d’aecop

el present i el futur del coaching

Sempre és atrevit fer prediccions de futur, però començarem per aquest. L’evolució del coaching com a eina de desenvolupament individual i grupal crec que a hores d’ara no té discussió. Un altre tema és la seva aplicació, tant des del punt de vista dels clients quan el contracten com dels professionals quan l’apliquen. En aquests moments la seva aplicació com a eina de gestió de persones està limitada a les multinacionals que treballen al nostre país i que ho tenen ja normalitzat en els seus sistemes de gestió, estan iniciant la seva aplicació les grans empreses que a més s’han internacionalitzat i aquelles en general en les quals el director general o el corresponent a la Gestió de les Persones ho han experimentat amb èxit en pròpia pell. Com sempre ens falta introduir-nos en la Petita i Mitjana Empresa, que a més en aquests moments ho està passant molt malament.

El futur diuen que és dels “valents”, per tant si aconseguim entre tots que la qualitat i ètica lligada als processos de coaching executiu abast les cotes d’excel • lència que ha de tenir, el futur serà prometedor.
Des del costat de la seva aplicació, estem en un moment d’aplicació amb el nom de “coaching” de multitud de processos que no ho són, però com el nom està de moda l’aprofiten per vendre altres productes, crec que en aquest punt les Associacions hem de fer una tasca de difusió del que és coaching i del que no ho és. Un altre aspecte a considerar és la creixent incorporació de professionals a aquest món com una sortida a la manca d’oportunitats de treball en altres camps, aquí també les Associacions hem de ajudar tant en la formació, com en la certificació i posterior supervisió.

El futur diuen que és dels “valents”, per tant si aconseguim entre tots que la qualitat i ètica lligada als processos de coaching executiu abast les cotes d’excel • lència que ha de tenir, el futur serà prometedor. D’altra banda s’obre una nova figura molt interessant en el col.lectiu dels professionals amb càrrecs executius i de gestió de les persones, que és el “líder coach”, és a dir, gestionar els equips de col.laboradors utilitzant tècniques de coaching per al desenvolupament d’aquests. La participació de les associacions en aquest aspecte també té un paper com a propulsor d’aquest tipus de management, formació i fins i tot supervisió de la seva aplicació.
Finalment el repte està en la introducció a la petita i mitjana empresa, ja que les experiències que han efectuat algunes d’elles han estat molt satisfactòries, però encara el ressò no s’ha difós.